RAFIS, Računovodsko finančne storitve d.o.o.

RAFIS, Računovodsko finančne storitve d.o.o.

Rožna ulica

4

5280

IDRIJA

05 372 75 00

041/421-461 (ga. Mirjam)

www.rafis.si

Davčna št.SI55731643

DirektorMIRJAM MARINAC

RAFIS, Računovodsko finančne storitve d.o.o.

Rožna ulica

4

5280

IDRIJA

05 372 75 00

041/421-461 (ga. Mirjam)

www.rafis.si

Davčna št.SI55731643

DirektorMIRJAM MARINAC

Oddaj Povpraševanje

 

 

RAFIS, Računovodsko finančne storitve d.o.o.

STROKOVNO, CELOVITO, ZANESLJIVO, ENOSTAVNO.

 

 

O nas

 

Rafis je sodoben računovodski servis, ki stavi na izobražene kadre, dobre odnose s strankami, preko napredne tehnologije pa zagotavlja enostavno in varno poslovanje.

Skozi celotno zgodovino se računovodski servis Rafis odlikuje pri uporabi naprednih tehnologij, kar se danes odraža predvsem v brezpapirnem poslovanju in dostopu do vseh dokumentov prek spleta, kar strankam omogoča bolj transparentno spremljanje poslovnih dogodkov in sestavo kratkih bilanc kar iz svoje pisarne.

Pohvalimo se lahko tudi z nazivom Certificirani računovodja specialist: 

  • Strokovni vodja računovodskega servisa

 

 

ZGODOVINA

 

V vseh letih obstoja je podjetje poslovalo s preko 100 firmami, največ 80 na enkrat. Danes se je število strank stabiliziralo pri številu okrog 40. Rafis skrbi za širok razpon strank. Naše stranke so gospodarske družbe vseh oblik, društva, kot samostojnimi podjetniki. Poleg vodenja poslovnih knjig in davčnega svetovanja, je naš cilj in usmeritev zagotavljanje čim boljšega svetovanja pri pripravi strokovnih podlag za poslovno odločanje.

Skozi celotno zgodovino se računovodski servis Rafis odlikuje pri uporabi naprednih tehnologij in postopnem prehodu v digitalno poslovanje, kar se danes odraža predvsem v brezpapirnem poslovanju in dostopu do vseh dokumentov prek spleta, kar strankam omogoča bolj pregledno spremljanje poslovnih dogodkov in sestavo kratkih bilanc kar iz svoje pisarne.

 

  • 1990 – Ustanovitev podjetja

Računovodski servis RAFIS je bilo ustanovljen leta 1990. Ustanovitelj računovodskega servisa je Lojze Rejc, tudi soustanovitelj in dvakratni predsednik Zveze računovodskih servisov pri Gospodarski zbornici Slovenije.

  • 2008 – Brezpapirno poslovanje

Prenova prostorov, postavitev varne strežniške sobe, uvedba brezpapirnega poslovanja in skeniranje dokumentov.

  • 2009 – Potrditev za kakovostno delo

Rafis se tudi v letu 2009 uvrsti med najboljše servise v državi ter za ta dosežek prejme tudi uradno nagrado.

  • 2010 – Rafis praznuje 20. obletnico

20-letnica delovanja in uvrstitev med najboljše servise v državi s strani Zbornice računovodskih servisov.

  • 2014 – Menjava v vodstvu podjetja Rafis

Upokojitev ustanovitelja in direktorja, g. Rejca, nastop novega direktorja Nejca Jermana.

  • 2017 – Vizija je v kakovosti storitev

Pred svojo 30-to obletnico smo na pragu novih izzivov in še naprej v sozvočju s partnerji pripravljen iti novim izzivom naproti ter ohranjati sloves odličnosti. Zahvaljujemo se partnerjem za dolgoletno zaupanje in se priporočamo še naprej.

  • 2018 – Menjava v vodstvu podjetja Rafis

Nastop nove direktorice ge. Mirjam Marinac.

 

 

Želite izvedeti več?

 

 

Računovodske storitve

 

 

ODPIRANJE PODJETJA

 

USPEŠEN ZAČETEK VAŠE POSLOVNE POTI


Vsakdo, ki se poda na poslovno pot, potrebuje vrsto informacij in zanesljivo strokovno podporo.

Začetnikom na poslovni poti nudimo pomoč pri ustanovitvi podjetja in razložimo, kaj vse je treba vedeti in opraviti pred registracijo firme. Pred pogodbo o sodelovanju, ki jo podpišemo, vam pomagamo z nasveti. S svojimi izkušnjami pomagamo, za katero obliko organiziranosti se je smiselno odločiti (d.o.o. ali s.p.). Odgovorimo, ali je za vaš s.p. primernejša obdavčitev po normiranih ali dejanskih stroških. Svetujemo pri dilemah okrog vključitve v sistema DDV in to tudi izvedemo, če je potrebno. Pomagamo pri sestavi pogodb o zaposlitvi ali najemu poslovnega prostora.

Pomagamo pri prijavi državnim institucijam (Furs, Ajpes, ZZS) in z vašim pooblastilom že od prvega dne komuniciramo z njimi.

 

KNJIGOVODSTVO

 

TERJATVE, OBVEZNOSTI, VODENJE OSNOVNIH SREDSTEV, …


Poleg knjiženja računov in ostalih knjigovodskih listin v poslovne knjige vam svetujemo, na kaj bodite pozorni, ko prejmete ali izdate račun. Razložimo vam, kakšna so pravila izdajanje računov ali pa to opravimo namesto vas.

Uredimo in vodimo register osnovnih sredstev. Svetujemo pri sprejemanju pravil potrjevanja računov in glede sistema kroženja dokumentov, da so le-ti kar najhitreje pri nas. Z rednim prenašanjem izpiskov TRR so vaše terjatve in obveznosti vidne 24h na dan preko spleta. Pomagamo vam postaviti pravila glede potnih nalogov in razložimo vse specifike, ki se pojavljajo pri teh vprašanjih.

 

RAČUNOVODSTVO

 

LETNA POROČILA, IZDELAVA BILANC, KONSOLIDACIJSKA POROČILA, …


Vse informacije, ki jih obdelujemo, služijo predvsem kot podlaga za čim boljše poslovno odločanje v računovodskih funkcijah analize, nadzora in predračunavanja.

Poleg periodičnih poslovnih izkazov konec poslovnega leta pripravimo bilance, bodisi za posamezno firmo ali konsolidirana poročila. Večje firme vodimo po stroškovnih mestih ali projektih za nazornejši prikaz poslovanja po posameznih enotah, kar nam služi za analizo in nadzor. V okviru planiranja sodelujemo pri oblikovanju napovedi poslovanja za bodočnost, ki nam preko sistema notranjega poročanja in posebnih poročil kaže sliko naše uspešnosti glede na zastavljene cilje, ki smo jih pripravili znotraj našega informacijskega sistema.

 

 

DAVČNI OBRAČUNI IN DRUGI OBRAČUNI

 

OBRAČUNI DAVKA NA DOHODEK, OBRAČUNI DDV IN DDPO, …


Računovodski servis Rafis poskrbi za davčne obračune DDV-ja in seveda DDPO-ja. S finančno upravo sodelujemo preko e-davkov, preko katerih oddajamo tudi ostale dokumente, ki jih je potrebno oddati za poslovanje vaše firme, kot so: rekapitulacijska poročila, izjava za izbiro obdavčitve dobave/najema nepremičnine z DDV in ostale.

Ajpesu oddajamo statistike finančnih računov, četrtletno poročanje in statistiko plač. Izvajamo obračune amortizacije, obresti ali pripravimo amortizacijski načrt.

 

STROKOVNO SVETOVANJE

 

STROKOVNO POSLOVNO IN DAVČNO SVETOVANJE


Na računovodskem servisu Rafis poleg svetovanja, kako pravilno urediti poslovanje, da je le-ta v skladu s predpisi, na različne načine uporabljamo pridobljene informacije za pomoč pri poslovnem odločanju. V pomoč so nam različne kalkulacije, napovedi in kazalniki, ki jih spremljamo. Zaposleni na našem servisu veliko vemo o firmah, ki jim vodimo poslovne knjige, zato znamo interpretirati podatke in poiskati razloge za boljše ali slabše poslovanje v danem trenutku. S tem namenom ponujamo tudi sklop notranjega poročanja, ki v kombinaciji z napovedmi poslovanja omogoča natančnejše spremljanje poslovanja oziroma analizo dogodkov.

Pri najzahtevnejših vprašanjih se povezujemo tudi z zunanjimi partnerji – specialisti za posamezna področja in skupaj pridemo do prave rešitve.

Na področju bonitetnih ocen in spremljanja položaja podjetij, ki so relevantna za naše stranke, se opiramo na našega partnerja Bisnode. Preko njihovih produktov lažje ocenimo varnost poslovanja naših strank z njihovimi partnerji.

 

NOTRANJE POROČANJE

MESEČNO SPREMLJANJE POSLOVANJA

Zahtevnejši uporabniki lahko mesečno spremljate poslovanje preko sistema IPD – Informacija o poslovanju. Po splošnih in kategorijah, ki jih skupaj določimo, le-te primerjamo s preteklimi obdobji ali pa z napovedjo, ki smo jo določili pred pričetkom poslovnega leta. Tako poročilo, ki ga izvozimo v excel ali pdf, nazorno prikazuje stanje podjetja. Po straneh ali zavihkih poročila so obravnavane vse pomembne kategorije izkazov uspeha in stanja, ki analitično in nazorno prikazujejo poslovanje.

Če se na banke odpravljate po kredit, imamo pripravljen podoben izpis, ki razkriva posebej tiste informacije, ki banke najbolj zanimajo pri odobritvi. Strukturo in stanje terjatev ter dolgov, izpostavljenost do partnerjev, naložbe, obveznosti in strukturo kapitala … Izpis se imenuje FRP – Finančna razkritja poslovanja za banke.

 

 

KADROVSKE PODROČJE

 

OBRAČUN PLAČ IN DUGIH PREJEMKOV IN POGODB, …

Na kadrovskem področju servis uredi vse potrebno v zvezi z zaposlitvijo – od prijave zaposlenih naprej. Pomagamo vam pri sklenitvi pogodbe o zaposlitvi. Preden določite plačo, predhodno napravimo informativni izračun na neto ali bruto osnovi, da lahko vidite, kakšen strošek dela vam predstavlja.

Obračunavamo plače, socialne prispevke za zavezance, kot tudi nudimo obračun podjemnih pogodb in avtorskih honorarjev. O vsem naštetem poročamo institucijam (Furs, Ajpes).

 

PLAČILNI PROMET

 

NATANČNO VODENJE PLAČILNEGA PROMETA JE KLJUČNO

Za stranke, ki želijo, nas lahko pooblastijo tudi za opravljanje plačilnega prometa v celoti ali samo za tiste fakture, ki ustrezajo določenim parametrom in se zanje dogovorimo vnaprej.

Preko dostopa do banke imamo hitreje poknjižene tudi izpiske, ki jih izvozimo direktno v naš program, kar nam pomaga pri ažurnosti knjiženja terjatev in obveznosti.

 

DRUGE RAČUNOVODSKE STORITVE

 

SKENIRANJE IN HRAMBA DOKUMENTOV, UREJANJE IN PREVZEMANJE POŠTE

Za stranke lahko prevzemamo pošto kar na našem naslovu in vam jo skenirano po elektronski poti pošljemo v potrditev, za kar poskrbi dokumentarni sistem, ki pospeši celoten proces obdelave dokumentov.

Strankam dokumentacijo hranimo na modernih serverjih, od koder jo varnostno kopiramo na drugo lokacijo, da dosežemo višjo stopnjo varnosti, kar se nam zdi pomemben element pri poslovanju.
Nudimo pomoč pri sestavljanju osnovnih pogodb, prijavljamo obveznosti v e-pobot in se usklajujemo z drugimi računovodskimi servisi glede stanj vaše firme.

 

 

E-računovodja

 

RAČUNOVODSKI SERVIS RAFIS

 

Za vas razvijamo in v poslovne procese uspešno uvajamo elektronsko, brezpapirno poslovanje. Vse z namenom, da bi vam olajšali sleherno opravilo v povezavi z računovodenjem in poslovodenjem. Spletni računovodja Rafis vam omogoča, da nam svoje dokumente pošiljate preko elektronskih naprav in jih evidentirane in arhivirane preko spleta pregledujete kjerkoli in kadarkoli.

ENOSTAVNA IN HITRA IZMENJAVA DOKUMENTOV

Napravite fotografijo dokumenta s telefonom ali ga skenirajte in pošljite na računovodski servis Rafis. Vse ostalo bomo naredili mi, vi pa se lahko posvetite vašemu delu!

 

VPI – VPOGLED PREKO INTERNETA

 

Popoln nadzor nad vašim poslovanjem


Preko VPI-ja – DESITO – računovodja, ki vam je dostopen 24/7. Z vpisom podatkov se prijavite v program za pregled vašega poslovanja. Dostopajte do vseh dokumentov vašega podjetja in enostavno analizirajte vaše poslovanje. Prepoznajte trende vašega poslovanja, odkrijte nove priložnosti in dvignite vaš posel stopnico višje!

 

 

Svoje storitve nudimo na področju celotne Slovenije.

 

Zakaj izbrati RAFIS, Računovodsko finančne storitve d.o.o.?

 

 

STOPITE V STIK Z NAMI

 

Telefonski št.: 05 372 75 00, 041/421-461 (ga. Mirjam)

E-mail naslov: info@rafis.si

                     

 

Sodelujmo!

Skupaj uresničimo vaše poslovne cilje!